خدمات دندانپزشکی اطفال
کلینیک دندانپزشکی بهراد
پیچیده ترین قسمت فعالیت دندانپزشک ها، مربوط به کودکان می باشد. کودکان در اولین برخورد شروع به گریه می کنند و باز کردن دهانشان برای معاینه کاری بس دشوار است، ولی دندانپزشکان اطفال ما این تخصص ها و مهارت ها را دارا می باشند. پس از این نظر خیالتان راحت باشد .
برای مراقبت و سلامت دندان های کودکان باید از سالهای اولیه تولد اقدام کرد اما میزان مراجعه به دندان پزشک در دوران کودکی بسیار پایین است. این ویزیتها شما را با مشکلات احتمالی دندان آشنا کرده و باعث میشود کودک به رفتن به دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد عادت کند تا وقتی بزرگتر شد دیگر ترسی نداشته باشد.
خدمات دندانپزشکی اطفال
پالپکتومی چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم پالپکتومی همان اندو ( عصب کشی ) برای کودکان است
که در آن همانند عصب کشی بخش های پوسیده دندان را خارج می کنند و پس از شستوشو قسمت های برداشته شده دندان را به مواد مخصوصی ترمیم می کنند .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
تفاوت بارز پالپکتومی با عصب کشی در موادی ست که برای پر کردن بخش های خالی شده از آن استفاده می شود چرا که این درمان اغلب برای کوکانی که دندان شیری دارند استفاده می شود. دندان های شیری نیز مانند دندان های دائمی پوسیده و خالی می شود و نیازمند درمان است. دندان های شیری باید به صورت طبیعی بیفتند و زمانی این اتفاق رخ می دهد که ریشه دندانهای شیری توسط بدن جذب شود (ریشه دندان های شیری کوتاه است) در این زمان فضا برای رویش دندان دائمی باز می شود. اگر دندان شیری زودتر از سن افتادن دندان ها کشیده شود ، فضای رویش دندان های دائمی باز می گردد و باعث می شود دندان ها به صورت کج و نامنظم رشد کنند .
چرا دندان شیری را باید نگهداری کرد
همه پدر مادر ها دوست دارن که دندان های شیری که دچار پوسیدگی شدن را بکشند اما آیا این افراد می دانند که دندانهای شیری چه وظیفه مهمی بر عهده دارند ؟؟؟ و چرا پالپکتومی توصیه می شود ؟
باید بدانید مهمترین وظیفه دندان های شیری حفظ فضای لازم در فک برای بیرون زدن دندانهای دائمی است وظیفه دیگر آن کمک به غذا خوردن و تکلم صحیح است . در صورتیکه دندان شیری زودتر از موعد کشیده شود جای خالی آن ممکن است با دندان مجاور پر شود و دندان دائمی زیر آن نتواند بیرون بیاید و همچنین به علت کاهش فضا نیروی بیرون زدن دندان دائمی باعث کج شدن دندانهای دیگر شده و فرد مجبور به درمان ارتودنسی میشود . در این مواقع دندانپزشکان با پالپکتومی قسمت های عفونی دندان را خارج می کنند و دندان را با استفاده از موادی خاص که مانند ریشه دندان شیری جذب بدن می شود پر می کنند. بدین ترتیب دندان شیری ترمیم می شود و بعد ها از سن 6 سالگی مانند دندان های شیری دیگر میفتد .البته گاهی پیش می آید که دندانپزشک با توجه به زمان در آمدن دندان دائمی تصمیم میگیرد که دندان شیری را بکشد.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
پالپ دندان چیست؟
پالپ یک بافت همبند است که از عاج حمایت می کند و یک نقش تغذیه ای نیز برای دندان دارد به این صورت که با تولید عاج دندان را میسازد. پالپ در مرکز هر دندان قرار دارد و شامل اعصاب، بافت و رگ های خونی است که کار رساندن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن را به دندان انجام میدهند
حال اگر کودک با خوردن خوراکی های سرد و گرم یا حتی شیرین دچار درد دندان می شود ممکن است دچار التهاب پالپ شده باشد که در صورت اثبات برای دندانپزشک ،کودک نیاز به درمان پالپوتومی دارد .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
علت اصلی التهاب پالپ می تواند پوسیدگی های درمان نشده باشد . حساسیت به گرما و سرما می تواند اولین نشانه از پوسیدگی دندان کودک شما باشد که پزشک با معاینه بالینی و رویت عکس رادیوگرافی دندان ها می تواند پوسیدگی را تشخیص و با استفاده از درمان پالپوتومی یا سایر درمان های مناسب کار درمان بیمار را انجام دهد .
پالپوتومی چگونه انجام میشود
پالپوتومی زمانی انجام می شود که پالپ آلوده تنها در قسمت تاج وجود داشته باشد . و دندان هم قابل نگهداری باشد. اولین قدم برای انجام درمان پالپوتومی برداشتن تاج دندان است دقت داشته باشید که پالپ دست نخورده باقی می ماند و قسمت تخلیه شده با مواد مخصوص پر می شود.
در صورتی که دندان بیش از حد پوسیده باشد یا دیواره آن ضعیف شده باشد، دندان را باید کشید.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
.
علائم آسیب پالپ چیست؟
یکی از دردناک ترین درد های دندان التهاب پالپ است که موارد زیر می توانند از نشانه های آن باشند :
درد دائمی ناشناخته
درد شبانه
حساسیت به دماهای گرم و سرد
تورم یا قرمزی در اطراف دندان آسیب دیده
لق بودن غیر منتظره دندان آسیب دیده
چه زمانی باید پالپوتومی انجام شود؟
دندانپزشک با توجه به سن کودک و بررسی دندان و عکس رادیو گرافی دندان آسیب دیده تصمیم میگیرد که دندان را بکشد یا از درمان پالپوتومی استقاده کند
دقت داشته باشید که در درمان پالپوتومی نیز مانند تمامی درمان های دندانپزشکی مراجعه ی زود هنگام می تواند از انجام درمان های سنگین روی کودک جلوگیری کند .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
هر کودک ده عدد دندان شیری در هر فک دارد که مجموعا تعداد آن ها به 20 عدد میرسد که نام گذاری آنها به صورت قراردادی به صورت زیر انجام می شود :
A :دندان پیش میانی
B :دندان پیش طرفی
C :دندان نیش
D :دندان آسیاب اول
E :دندان آسیاب دوم
تعداد و نوع دندانها در فک بالا و پائین یکسان است. در هر فک نیز تعداد و نوع دندانهای نیمه راست و چپ مشابه هستند
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
ترمیم دندان شیری چگونه است؟
قسمتی از دندان که دچار پوسیدگی شده است به وسیله ابزار مخصوص خارج می شود و محل پوسیدگی با مواد مخصوص شسته می شود در نهایت با استفاده از مواد مخصوصی پر میشود که این کار را ترمیم دندان شیری می گویند . دندان های ترمیم می شوند که معمولاً به پوسیدگی عمیق مبتلا نیستند.
برای ترمیم دندان های شیری به طور کلی می توان از دو نوع جنس استفاده کرد مواد نقرهای به نام “آمالگام” و مواد سفید به نام “کامپوزیت” که می توان با مشورت پزشک نوع آن را انتخاب کرد
اشتباه رایج درباره دندان های شیری
اولین و بزرگ ترین اشتباه رایجی که درباره دندان شیری کودکان وجود دارد این است که اگر پوسیدگی در آنها مشاهده کردید، نیازی به ترمیم کردن آنها نیست زیرا این دندانها دائمی نیستند. اگر دندان شیری پوسیده را نادیده بگیرید و پوسیدگی دائما به پیشرفت خود ادامه می دهد و ساختار آناتومیکی دندانهای شیری به سرعت از هم میپاشد و منجر به بروز مشکلاتی دیگر میشود. مینای دندان شیری بسیار نازکتر از مینای دندانهای دائم میباشد، بنابراین پوسیدگی خیلی سریعتر به عصب دندان میرسد. بخاطر داشته باشید که آخرین دندانهای شیری در کودکان تقریبا در سن 12سالگی میافتد و در نتیجه عدم درمان پوسیدگی دندان شیری میتواند بسیار خطرناک باشد.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
اگر دندان کودکمان درد گرفت چه کنیم؟
ممکن است دندان های کودکمان دچار پوسیدگی شده باشد که در این صورت باید به دندانپزشک مراجعه کرد که با ترمیم دندان های شیری از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری کند. لازم به ذکر است که سرعت بخشی در ترمیم کردن دندان شیری سبب می شود که پوسیدگی به عصب نرسد و حتی نیازی به درمان با روکش نباشد و فقط با یک ترمیم سطحی و با هزینه پایین تر می توان دندان را نجات داد.
درد بعد از ترمیم دندان شیری
بعد از آنکه دندان کودک شما ترمیم شد، ممکن است کمی احساس ناراحتی کند. این ناراحتی احتمالا ناشی از تحریک شدن پالپ دندان یا یک بافت لثهای واقع در نزدیکی دندان میباشد. برای اکثر کودکان، این درد و ناراحتی باید در طی یک یا دو روز کاهش یابد. این درد را میتوان با مصرف ایبوپروفن تسکین داد. اگر درد بعد از چند روز کاهش نیابد توصیه میشود که با دندانپزشکی که کار ترمیم دندان شیری را انجام داده است تماس بگیرید.
همچنین بخاطرو بیحسی موضعی که در حین انجام روش استفاده شد، دندان کودک و ناحیه اطراف آن برای چندین ساعت بعد از درمان بی حس خواهد بود. این امر ممکن است مشکلاتی را بوجود آورد، اگر کودک با آن قسمت بی حس شده نوشیدنی یا غذایی را بمکد، گاز بزند یا بجود متعاقبا دچار آسیب میشود
مراقبت بعد از ترمیم دندان
باید مراقب کودک باشید تا وقتی که بیحسی کاملا از بین نرفته است، از گاز زدن و جویدن با ناحیه بیحس شده خودداری کند. برای جلوگیری از آسیب بیشتر در حین بیحسی، به کودکتان تنها غذاهای نرم بدهید تا از گاز زدن ناگهانی لپ و لبها جلوگیری شود. هرگاه که بی حسی برطرف شود کودک میتواند غذاهای عادی مصرف کند.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
فیشورسیلنت چیست
دندان های دائمی که در دهان کودکان رشد می کند مقاومتش کمتر از دندان های بزرگ سالان است و به علت خوردن شکلات و هر ماده چسبنده ای فعالیت های میکروبی بین دندان ها افزایش پیدا می کند و معمولا تمیز کردن این تکه های چسبیده به دندان کار آسانی نیست که در نتیجه عدم رسیدگی باعث پوسیدگی دندان ها می شود دقیقا در همین زمان است که فیشورسیلنت نقش خود را به عنوان یک راه کار خوب برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها نشان می دهد .
فیشورسیلنت چگونه کار می کند
فیشورسیلنت برای کودکانی که دندان های دائمی آن ها روییده است به کار می رود و چون هنوز فاصله دندان ها از یکدیگر زیاد است شیار هایی بین دندان ها وجود دارد که با گیر کردن مواد غذای باعث پوسیدگی می شود . در روش فیشورسیلنت این شیار ها را با مواد مخصوص همرنگ دندان پر می کنند که باعث جلوگیری از پوسیدگی در عمق دندان می شود
در فیشورسیلنت احتمال پوسیدگی کم می شود ولی باید توجه داشت که معاینات دوره ای به صورت هر 6 ماه یکبار باید انجام شود تا وضعیت فیشورسیلنت بررسی شود .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
سن مناسب برای انجام فیشور سیلانت چند سالگی است؟
فیشورسیلنت به محض در آمدن اولین دندان دائمی یعنی چیزی در حدود هفت سالگی بدون اینکه حتی هیچ دندان شیری بیوفتد قابل اجرا و استفاده است .
ماندگاری فیشورسیلانت چند سال است؟
یکی از سوالات پر تکرار والدینی که قصد انجام درمان فیشورسیلنت را دارند این است که فیشورسیلنت چند سال ماندگاری دارد ؟ المان های متعددی می توانند روی این موضوع تاثیرگزار باشند، برای مثال اینکه رژیم غذایی بچه چگونه است؟ یا اینکه کودک دچار مشکل دندانقروچه است یا نه؟ یا برای مثال اینکه کودک به خوردنی های سفت مانند آجیل و ته دیگ علاقه دارد یا نه؟ و . . . ولی نهایتا بسته به تکنیکهای استفاده شده، فیشورسیلنت میتواند بین 3 تا 10 سال یا حتی بیشتر ماندگاری داشته باشد
موارد زیر باعث کاهش ماندگاری سیلانت خواهد شد :
ساییدن و به هم فشردن دندانها یا دندان قروچه
داشتن ریفلاکس اسیدی
استفاده از رژیم غذایی بسیار اسیدی
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
در مواقعی که دندان های شیری کودک شما زودتر از موعد بیوفتد یا پزشک به هر دلیلی مجبور به کشیدن دندان شود اگر فضای آن دندان خالی بماند ، دندان های دیگر به سمت فضای خالی حرکت می کنند و این امر باعث به هم ریختگی دندان ها می شود و باید به کمک ارتودنسی دندان ها را به جای خودشان برگرداند تا فضای کافی برای رشد دندان دائمی مهیا شود.
دقیقا در همین زمان است که اهمیت دندان های شیری خودشان را نشان می دهند و والدینی که به دندان های شیری کودکان توجه کافی نمی کنند باعث می شوند که کودک در آینده با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کند
فضانگهدار چیست ؟
دندانپزشکان برای حفظ این فضای خالی و به جهت جلوگیری از به هم ریختگی دندان و هزینه های در پی آن از یک وسیله به اسم فضانگهدار استفاده می کنند . این وسیله از فلز یا پلاستیک ساخته میشود و هدف از آن باز نگه داشتن جای خالی دندان شیری است تا زمانی که دندان دائمی زیر آن شروع به بیرون زدن نماید
با این حال همه کودکانی که دندان شیری خود را از دست میدهند، ممکن است نیاز به فضا نگهدار نداشته باشند. برای مثال ممکن است دندان دائمی زیر آن در حال بیرون زدن باشد .
انواع فضا نگهدار
دو نوع فضا نگهدار وجود داردکلا که در ذیل به آن میپردازیم :
فضا نگهدار ثابت
فضانگهدار های ثابت از نظر نوع مواد و شکل بسیار متنوع هستند که پزشک با توجه به دندان های بیمار از آن ها استفاده می کند
این قطعات ( فضانگهدار ها ) توسط دندانپزشک روی دندان ها چسبانده می شود و توسط بیمار قابل جدا شدن نیست
در صورت لزوم این فضانگهدار می تواند توسط دندانپزشک از دندان جدا شود .
برای ساخت فضانگهدار ابتدا دندانپزشک کار قالب گیری را انجام میدهد سپس این قال توسط لابراتوار تبدیل به فضانکهدار می شود .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
فضا نگهدار غیرثابت
فضا نگهدار غیر ثابت معمولا قطعه ای پلاستیک ست که دارای چندین دندان مصنوعی برای جایگزینی با دندان های شیری از دست رفته . این فضانگهدار بر خلاف فضا نکهدار ثابت باید هنگام غذا خوردن از دهان خارج شود . خود کودک می تواند آن را خارج کرده و سپس نصب کند .
برای ساخت فضانگهدار متحرک هم دندانپزشک باید از دهان کودک قالب گیری کند
فضانگهدار غیر ثابت یا همان متحرک در کودکان بزرگتر که چند دندان شیری خود را از دست داده اند کاربرد بیشتری دارد . چون این کودکان می توانند از دستگاه به درستی نگهداری کنند
با توجه به سن کودک معمولا متخصص دندانپزشکی کودکان ساخت و تحویل فضانگهدارها را بر عهده دارد
فضانگهدار ها چه مدت در دهان باقی می مانند ؟
این امر رابطه مستقیمی با رویش دندان دائمی کودک دارد طبیعتا هر چه زود تر دندان دائمی بروید فضانگهدار زودتر از دهان خارج می شود .
نکاتی برای مراقبت از فضانگهدار
از مواد غذایی سفت و چسبنده که باعث خم شندن سیم های راهنما کننده می شود استفاده نکنید
فضا نگهدار را توسط انگشت و زبان فشار یا تکان ندهید
رعایت بهداشت و مسواک زدن
مراجعه منظم به پزشک برای بررسی فضانگهدار و نتظیم مجدد آن در صورت نیاز
بروز هرگونه مشکلاتی مانند لق شدن و خارج شدن دستگاه، شکسته شدن و خم شدن سیم و جداشدن از بند یا دندان، تکان خوردن بیش از حد دستگاه باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. اگر زبان، دندان یا لثه بیمار به طور ناگهانی شروع به دردگرفتن یا حساس شدن کند جزو موارد اورژانسی به حساب می آید که باید سریعا رسیدگی شود .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
گاهی مواقع با چالشی در مورد درمان و ترمیم دندان شیری پوسیده مواجه می شویم . بیشتر والدین به دلیل موقتی بودن دندان های شیری فکر می کنند کشیدن آن ها در زمان پوسیدگی به راحتی امکان پذیر است . مهم ترین نکته که باید توجه داشت این است که آیا دندان شیری پوسیده شده احتیاج به ترمیم دارد و یا باید کشیده شود . همانطور که میدانید و باید توجه نمایید ، وجود این دندان ها برای حفظ فضای کافی جهت رشد دندان های دائمی مهم می باشد 20 دندان شیری کودک به مرور زمان باید با 20 دندان دائمی جایگزین شود . به این ترتیب اگر قبل از رشد دندان های دائمی ، دندان های شیری از بین بروند ، دندان های مجاور آن از محل خود منحرف شده و به سمت فضای خالی هدایت می شوند .
این اتفاق گاهی مواقع مشکلات بسیار جدی را برای رشد دندان های دائمی ایجاد می کند. پس پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان شیری بسیار مهم می باشد. پیشنهاد میکنیم انجام نخستین ویزیت دندانپزشکی برای آموزش بر اساس نظر متخصصین دندانپزشک اطفال در کلینیک سپید ، باید قبل از یک سالگی انجام شود. البته هیچوقت برای نخستین ویزیت دندان پزشکی دیر نیست ، پس در انجام این امر تعلل نکنید.
کشیدن دندان در دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
در بعضی اوقات کشیدن دندان شیری دارای خطرات و عوارضی نیز می باشد . این عوارض شامل : دردهای شدید ، خونریزی ، عفونت پس از کشیدن دندان شیری می باشد . با از بین رفتن تاثیر داروی بی حسی امکان دارد کمی درد احساس کنید . در این زمان می توانید برای تسکین درد از داروهای مسکن و آنتی بیوتیک استفاده کنید . در صورت مشاهده خونریزی نیز باید با فشار دادن یک تکه گاز استریل روی حفره دهان از ادامه خونریزی جلوگیری کنید .
دز ضمن کودکان به راحتی نمی توانند از دندان های خود مراقبت کنند و این وظیفه بر عهده والدین می باشد. به عنوان مثال پس از کشیدن دندان ، از انجام فعالیت هایی مانند پریدن ، دویدن ، فعالیت های ورزشی و … فرزندتان جلوگیری کنید . برای جلوگیری از بروز عفونت نیز باید از قراردادن انگشت ، مداد و دیگر اجسام در دهان خودداری کنید . پس از کشیدن دندان شیری تا چندین روز از استفاده غذاهای سفت و تیز مانند چیپس و امثال آن جدا بپرهیزید . زیرا امکان گیر کردن و یا پارگی حفره دندان کشیده شده در لثه وجود دارد .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
فلورایدتراپی
پوسیدگی از شایع ترین مشکلاتی ست که در دندان ها اتفاق میوفتد که این پوسیدگی ها در بزرگسالان از زمان کودکی به صورت تدریجی اتفاق میوفتد . اولین قسمتی از دندان که در معرض پوسیدگی قرار دارد مینای دندان می باشد همانطور که می دانید سطح دندان ها به وسیله مینای دندان محافظت می شوند به مین دلیل است که اگر مینای دندان ضعیف باشد دندان ها به سرعت پوسیده می شوند.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
پس لازم است دنبال راهی برای محافظت بیشتر از دندان هایمان باشیم که بهترین روش برای این کار ماده ای به اسم فلوراید است. بسیاری از خمیر دندان ها و دهانشویه ها، حاوی کافی فلوراید هستند که استفاده از آنها می تواند از پوسیدگی جلوگیری کند. پس رعایت بهداشت دهان و دندان نه تنها از پوسیدگی جلوگیری می کند بلکه باعث استحکام مینای دندان نیز می شود.
با این حال کسانی که جنس دندان آن ها مستعد پوسیدگی می باشد ما به آنها روش فلوراید تراپی را پیشنهاد می کنیم. فلوراید تراپی یکی از روشهای مناسب جهت پیشگیری و کاهش پوسیدگی در دندان کودکان است. فلوراید یک ماده برای مقابله با پوسیدگی دندان است .
مراحل فلورایدتراپی
در انجام فلوراید تراپی لازم است که به نکاتی توجه کنید که در ذیل به آن اشاره کرده ایم :
- ابتدا سطح کلیه دندانها تمیز می شود
- سطح تمام دندانها به ژل فلوراید آغشته می شود
- ژل حدود 4 دقیقه روی دندان قرار میگیرد
- تمام مدت ساکشن در دهان کودک قرار داده میشود تا از بلع فلوراید جلوگیری شود
- بعد از 4 دقیقه ژل از روی دندان برداشته میشود
- کودک تا نیم ساعت بعد از فلورایدتراپی از خوردن و آشامیدن باید خودداری کند و در صورا جمع شدن بزاق آنرا خارج نماید
- فلورایدتراپی برای کودکان زیر 3 سال که مهارت خارج کردن آب دهان را ندارد انجام نمیشود
- اگر کودکتان دل درد یا تهوع داشت ﴿که به ندرت اتفاق میفتد﴾ شیر بدهید
- فلوراید تراپی باید توسط و صلاحدید پزشک هر 6 ماه یکبار انجام شود
از چه سنی فلورایدتراپی را انجام دهیم ؟
برای دندان های شیری توصیه می شود فلوراید تراپی با نظر دندانپزشک اطفال ، از وقتی که همه ی دندان های شیری رویش یافتند (حدود ۳ سالگی) شروع شود و تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴ سالگی) با نظر دندانپزشک ۶-۳ ماه یکبار ادامه یابد .
ولی فلورایدتراپی اصولا در سن 6 سالگی که همزان است با رویش کامل دندان های شیری انجام می گیرد که البته برای کودکان زیر 6 سال می تواند در حفاظت از دندان های شیری نقش مهمی ایفا کند و برای کودکان 6 تا 16 سال برای حفاظت از دندانهای دایمی در حال رویش به خصوص دندانهای آسیا که بسیار در معرض پوسیدگی هستند مفید واقع می شود.
همیشه یادتان باشد که پیشگیری بهتر از از درمان است ( حتی اگر ما بیکار شویم ) پس در سنین بالاتر هم فلورایدتراپی می تواند در وقت و هزینه و سلامت شما موثر باشد .
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
ارتودنسی یک واژه لاتین است که در لغت به معنای دندان های مرتب ودرست معنی می شود
و در علم نیز ارتودنسی را روشی برای مرتب و هم ردیف کردن دندان ها در فک بالا و پایین می دانند . درنهایت، با انجام درمان ارتودنسی فرد می تواند نظم را به دندان های خود هدیه داده و ترتیب و قرارگیری دندان ها در دو فک بالا و پایین را تنظیم کند که در نتیجه فرد می تواند با کیفیت بهتری غذا بخورد و از زیبایی بیشتری به کمک ارتودنسی هنگام صحبت کردن و لبخند زدن برخوردار باشد .
ارتودنسی بر خلاف تصور عموم مردم مختص دوران نوجوانی و جوانی نیست و بزرگسالان هم حتی در سنین بالا می توانند از این درمان بهره مند می شوند.
کلینیک دندانپزشکی بهراد یکی از مراکز معتبر و معروف در حوزه ارتودنسی در شهر کرج است. این کلینیک تجهیزات پیشرفته و تیمی از دندانپزشکان متخصص را داراست که در خدمت افرادی هستند که به دنبال درمان ارتودنسی با بیمه تکمیلی هستند.
برای دریافت اطلاعات دقیقتر در مورد خدمات، هزینهها و تکلیف بیمه در کلینیک دندانپزشکی بهراد، بهتر است با کلینیک تماس بگیرید و اطلاعات را از منابع مستقیم بدست آورید.
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
دلایل انجام درمان ارتودنسی
دندان ها در بسیاری از افراد در زاویه درست و فاصله مناسب از هم رویش نمی کنند. در بعضی افراد دندان ها ممکن است خیلی نزدیک به هم یا روی هم رویش پیدا کنند و بدین ترتیب نامرتب و شلوغ خواهند بود
نکته بعدی به تفاوت سایز فک و دندان ها برمی گردد، یعنی امکان دارد فک کوچک بوده ولی دندان ها بزرگ باشند که دراین صورت دندان ها شلوغ به نظر می رسند. برعکس این حالت هم باعث می شود، بین دندان ها فاصله ایجاد شود
درمواردی مانند، افتادن و از دست دادن زود هنگام دندان های شیری یا دائمی، برخی از انواع مشکلات پزشکی، تصادف و عاداتی مثل مکیدن شصت دست و… هم می تواند منجر به بروز این اختلالات شود. در آخر اینکه افراد زیادی که دچار نامرتبی دندان هستند گاهی با ظاهر خود مشکل دارند. ارتودنسی به آنها کمک می کند لبخند زیباتری داشته باشند
دندانپزشکی اطفال در کلینیک بهراد.
سن مناسب برای درمان ارتودنسی
یک سوال هم برای اشخاصی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند این است که در چه سنی ارتودنسی می تواند مفید تر واقع شود
سن مناسب برای درمان ارتودنسی برای اشکالاتی که در دندان فرد دیده می شود متفاوت است که در زیر مفصل در مورد آن صحبت می کنیم
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره ارتودنسی با بیمه تکمیلی و دندانپزشکی اطفال اینجا کلیک کنید.
بیمارانی که مشکلات اسکلتی دارند:
بهعنوان مثال بیمارانی که فک بالای آنها جلوتر از موقعیت طبیعی است یا برعکس فک پایینشان عقبتر از موقعیت مناسب خود قرار گرفته که در این موارد بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی، سالهای قبل از بلوغ است زیرا در این سنین رشد دندان ها به درمان ارتودنسی کمک کرده و بهبودی زودتر دیده می شود ، بنابراین حوالی سن ۹سالگی برای دختر خانمها و حوالی سن ۱۱سالگی برای پسرها توصیه میشود
بیمارانی که دندان های نامنظم دارند :
مناسب ترین سن برای ویزیت دندانپزشک عمومی زمان رویش دندانهای شیری یعنی حدود ۷ سال اول تولد میباشد در مورد مشکلاتی که صرفاً مربوط به دندانها میشود محدودیت سنی وجود ندارد ولی زمان طلایی برای درمان ارتودنسی حوالی ۱۲سالگی است .
ناهنجاریهای مربوط به استخوان فک باید تا قبل از بلوغ تشخیص داده شود در غیر اینصورت بیمار ممکن است علاوه بر ارتودنسی نیاز به جراحی فک پیدا کند؛ بنابراین تشخیص به موقع (محدوده سنی ۶ تا ۱۰ سالگی) میتواند باعث جلوگیری از جراحی فک و صورت، و لبخندی زیبا در سنین بالاتر شود.
در سنین بالاتر می شود ارتودنسی انجام داد ؟
معمولا برای درمان ارتودنسی محدودیت زمانی وجود ندارد و تا زمانی که دندان های فرد سالم است میتوان ارتودنسی را انجام داد؛ ولی هرچه سن کمتر فرایند درمان سریع تر و بهتر پیش می رود.
مدت زمان درمان ارتودنسی
با توجه به شدت ناهنجاری، سن، نوع و تکنیک مورد استفاده درمانی طول درمان ارتودنسی متفاوت میباشد . به طور معمول درمان ارتودنسی از 6 ماه تا سه سال طول میکشد که در این مدت باید مراجعات منظم به مطب دندانپزشکی وجود داشته باشد.